Norton St Philip

 

Geschiedenis

De oudste tekenen van bewoning zijn te vinden een mijl ten oosten van het huidige dorp, waar de Romeinse weg van Bath naar Pool loopt. Een priorij werd gesticht nabij het dorp in 1232 en had een band met het dorp tot zijn ontbinding op bevel van Henry VIII op 31 maart 1540. Norton ontwikkelde een bloeiende wol handel en werd een regionale speler. Tekenen hiervan zijn terug te vinden in achternamen als wever.
 
Norton St Philip was de plaats van een oorlog tijdens de Monmouth Rebellion in 1685 bij de Chevers Lane lokaal bekend als bloody lane. Deze bijnaam heeft het omdat naar verluid zoveel bloed vloeide dat het van de heuvel afstroomde.
In de nasleep van de mislukte opstand heeft rechter Jefferies 12 executies uitgevoerd. De executies zijn uitgevoerd bij de huidige Churchmead of The Mead.
 
The George Inn noemt zich net als enkele andere de oudste taverne van Groot-Brittanie en licht in het centrum van het dorp. Het was gebouwd in the 14 de of 15 de eeuw als een wolwinkel en een accommodatie voor reizigers en kooplieden voor de jaarlijkse wolbeurzen die in het dorp gehouden werden van de 13e eeuw tot 1902.
De herberg werd onderdeel van de koetsroute tussen Londen en het zuidwesten. 

 

 

De foto's die gemaakt zijn tijdens onze vakantie in augustus 2017 van deze plaats zijn hier te vinden. 

 

bron: wikipedia